In the Spotlights: Kris De Roeck

In de aanloop naar het concert plaatst het Neretva Ensemble de soliste in de Spotlights. Fluitiste Kris De Roeck zal de solo verzorgen in het Symfonisch Gedicht voor fluit en orkest van Peter Benoit.

Kris De Roeck (°1993) begon op achtjarige leeftijd met dwarsfluit. Ze startte haar eerste fluitlessen aan de muziekschool van Vilvoorde. Hierna besliste Kris om naar de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te gaan, waar ze vier jaar lang les kreeg van Wim Brabants. Ze vervolledigde haar bachelor hier ook bij Berten d’Hollander en Philippe Benoit. Haar master volgde Kris aan het Conservatorium van Maastricht bij Philippe Benoit en Valerie Debaele.

Foto Kris De Roeck
In 2015 behaalde Kris De Roeck de tweede prijs in de Croatia Flute Academy wedstrijd.

Kris heeft ervaring in orkesten en kleinere ensembles. Ze was meer dan vijf jaar lid van het Neretva Ensemble en speelde ook in het symfonisch orkest van het Conservatorium van Maastricht. Momenteel is ze fluitiste bij het Nederlands jeugdorkest (NJO), waarmee ze jaarlijks twee concerttours door Nederland of andere Europese landen doet. Met het NJO heeft ze ook al enkele tv-opnames en radio-opnames gehad. Ze werkte samen met dirigenten als Ivan Meylemans, Etienne Siebens, Anthony Hermus, Arjen Tien, Björn Bus, Jan Van De Roost, Ludo Claesen, … .

Kris is regelmatig bezig met kamermuziek in verschillende stijlen. Met Beate Matvejeva, een fluitiste uit Letland, startte ze een duo genaamd Flute Anima. Samen spelen ze kamermuziek en nodigen ze ook vaak andere muzikanten uit om samen te werken. In oktober 2016 reisde Kris naar Rusland met de folkgroep Limbrant en in augustus 2016 trok ze naar Schotland om daar een modern repertoire te spelen in Glasgow en Stirling met een kamermuziekorkest.

Gedurende de laatste vijf jaar lang gaat Kris in de zomer naar de Croatia Flute Academy. Hier krijgt ze de kans om les te krijgen van wereldberoemde fluitisten zoals Trevor Wye, Jasmin Choi, Pierre-Yves Artaud, Peter Lukas Graf, James Newton, Wissam Boustany, Philippe Alain dupré, Damjan Krajacic,… In 2015 behaalde Kris de tweede plaats in de Croatia Flute Academy wedstrijd.

Naast zelf muziek spelen houdt Kris zich ook bezig met lesgeven. Dit deed ze in het Jeugdmuziekatelier Crescendo te Leuven en in het jeugdmuziekatelier Muzeland te Testelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s