Neretva & Samen Tegen Armoede

1/7LOGO_STA_CYMK
Bijna 1 op 7 van de Belgen leeft in armoede. Dat zijn 1,7 miljoen mensen. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat 160.000 Vlamingen zich geen degelijke verwarming kunnen veroorloven, dat 260.000 Vlamingen een bezoek aan de dokter of tandarts uitstelden omwille van financiële redenen en dat de gezonde levensverwachting voor laaggeschoolden maar liefst 15 jaar minder is dan voor hooggeschoolden! Verontwaardigd door deze cijfers? Wij ook!

Neretva op sponsortocht
Daarom vormt het Neretva Ensemble een team op de Abdijentocht; een sponsortocht waarmee teams geld inzamelen voor sociale campagnes. Neretva Ensemble schaart zich achter de campagne van Samen Tegen Armoede. Op die manier vertalen we ons sociaal engagement niet enkel in muziek, maar willen we actief meestrijden voor een toekomst zonder armoede!

Jíj kan helpen
Team Neretva Ensemble gaat de dubbele uitdaging aan: we engageren ons om 16km te wandelen, en we willen hiervoor natuurlijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor Samen Tegen Armoede. Geef jij ons een duwtje in de rug? Maak een gift over op het rekeningnummer BE21 0000 0000 0303 van Samen Tegen Armoede en gebruik de persoonlijke en gestructureerde sponsorcode van het Neretva-Ensemble  +++300/3100/02002+++ . Op de website van Samen Tegen Armoede kan je volgen hoeveel we met het orkest hebben ingezameld voor het goede doel.

Citaat-Samentegenarmoede
Uit: Campagnedossier (p. 34)

Armoede & Vrije tijd
Op zowat alle vlakken participeren mensen in armoede minder aan vrijetijdsactiviteiten dan gemiddeld, valt te lezen in het campagnedossier van Samen Tegen Armoede. Lidgeld, inkomtickets en mobiliteit zijn allemaal drempels voor wie moet rondkomen met een minimum. Nochtans zijn activiteiten zoals sport en cultuur belangrijk om je problemen even aan de kant te kunnen zetten, om op informele manier bij te leren, je eigenwaarde op te krikken en om vriendschappen op te bouwen. Het citaat hiernaast toont aan dat dit niet voor iedereen evident is. Sociale uitsluiting bestrijd je niet alleen. Samen kunnen we het verschil maken. Want achter elke 1 op 7 staan er ook 6 die kunnen helpen.

Advertenties

2 gedachtes over “Neretva & Samen Tegen Armoede

 1. Frieda Janssens

  Geachte,

  Wat jammer dat hier ook weer het woord “TEGEN” vermeld is.
  Maar helaas werkt dit niet omdat opkomen voor iets dat je NIET wil net het tegengestelde resultaat oplevert.
  Integendeel opkomen voor wat je WEL wil is uiteraard minder armoede of opkomen voor onze toekomst met MEER welstand voor iedereen.

  Voelt u het verschil aan?
  Met vriendelijke groeten,
  Frieda Janssens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s