Solist in de spotlights: Bruno De Jonghe

In de aanloop van het lenteconcert zet Neretva telkens een solist(e) in de spotlights. 
Vandaag: Bruno De Jonghe

Bruno De Jonghe (basBruno foto-bariton), studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en het Lemmens Instituut te Leuven. Hier behaalde hij de Hogere Diploma’s voor Zang, Kamermuziek Lyrische kunst en het Meester Diploma optie Zang, alsmede de pedagogische diploma’s. Hij vervolmaakte zich bij onder andere Chris Van Woerkom, Roland Bufkens, Ronny Lauwers, Vivianne Spanoghe, Loh Sieuw-Tuan, Dina Grossberger, Sandy Stone en Evelyne Bohen.

Als solist trad Bruno De Jonghe op in binnen- en buitenland met befaamde ensembles en orkesten in grote passies, oratoria en opera, onder meer met het Festival van Vlaanderen en Muziektheater Transparant. Ook was hij reeds te zien in TV-opnamen met ‘Paulus’ van F. Mendelssohn te Antwerpen onder leiding van Frank Shipway, en in het programma Vuurvogel: “Richard goes Classic” met het VRT-filharmonisch orkest onder leiding van Ronald Corp.

In het liedgenre werkt hij samen met Helene Luyten, Dirk Herten en Baudouin Machiels. Ook was Bruno De Jonghe al te zien in befaamde werken zoals the Rape of Lucretia van Benjamin Britten, Songfest en Trouble in Tahiti van L. Bernstein. Hij vertolkte rollen als Figaro in Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart en Uberto in La serva Padrona van G. Pergolesi.

Bruno De Jonghe maakt deel uit van het vocaal kwartet Vocamabile, waar de romantische composities de hoofdschotel vormen binnen het muzikale menu voor vocale duo’s, trio’s en kwartetten met pianobegeleiding. Hij was zangleraar in verschillende muziekacademies en gastdocent in het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Momenteel is Bruno de Jonghe directeur van de Hoofdstedelijke Academie.

Links:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s