Soliste in de spotlights: Helga Van Campenhout

In de aanloop van het lenteconcert zet Neretva telkens een solist(e) in de spotlights. 
Vandaag: Helga Van Campenhout.

Sopraan Helga Van Campenhout studeerde zang aan het conservatorium van Mons. Ze behaalde er de eerste prijzen voor concertzang en opera als ook het Hoger Diploma opera. Vervolgens perfectioneerde ze haar zang verder bij  Manuela Ochakovski.

De operastuHelga Fotodio van de Munt engageerde haar om mee te werken aan “Le nozze di Figaro” van W.A. Mozart en in “die Zauberflöte” vertolkte ze de eerste dame van de Koningin van de nacht. Ze vertolkte de rol van Belinda in de barokopera “Dido and Aeneas” van H. Purcell die omwille van het succes werd hernomen. In de opera “Cosi fan tutte” van W.A. Mozart interpreteerde ze Fiordilligi. In het “Théâtre Poème” te Brussel vertolkte ze de rol van Donna Elvira in “Don Giovanni”, eveneens van W.A. Mozart.

Naast operavertolkingen wijdt Helga Van Campenhout zich ook aan concertuitvoeringen in binnen- en buitenland.

Helga Van Campenhout verleende haar samenwerking in het verleden met hedendaags componist Chris Carlier in muziektheaterproducties: “Eligie van het Wezenkind”, “Bela’s Bestiarium”, “de Hondsdagen”, “Krsk” en “Spoon River”. Hiernaast bracht ze in opdracht van het Cultuurfonds “de Noordrand” een bijzondere compositie van en met filmcomponist Johan Hoogewijs (trio Modus Vivendi).

Hiernaast maakt ze deel uit van het ensemble ‘Eyas’. Dit ravissante vocale quatuor met piano brengt zowel romantische als hedendaagse muziek op een bijzondere wijze tot bij de luisteraar.

Links:

  • Beluister hier Helga Van Campenhout in ensemble Eyas
  • Beluister hier Helga Van Campenhout in het trio ‘Modus Vivendi’ (piano, cello en sopraan)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s